gazet van antwerpen – 30 maart 2012

vrederechter-houdt-sloop-van-dolhuis-tegen_100_1000x0

Berlaar – De vzw Woon- en zorgcentrum Sint-Augustinus gaat haar plannen voor een nieuw rusthuis in de Legellestraat aanpassen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de vrederechter.
Het Dolhuis is een klein gebouw in de tuin van het woon- en zorgcentrum Sint-Augustinus. Om het rusthuis te kunnen uitbreiden, wil de vzw in 2013 een nieuwbouw plaatsen. Het Dolhuis staat daarvoor in de weg en zou dus gesloopt moeten worden.

Dat was niet naar de zin van de vzw ‘t Dolhuis, de vereniging die het Dolhuis sinds 1994 huurt. Omdat het huurcontract pas in 2024 afloopt, wilde de vzw ‘t Dolhuis het pand niet opgeven. De vzw Woon- en zorgcentrum Sint-Augustinus stapte daarom naar de vrederechter. “Maar de vrederechter heeft over de hele lijn de argumenten van vzw ‘t Dolhuis gevolgd. Het vonnis laat er geen twijfel over bestaan dat het contract dat er is tussen beide partijen geldig is voor de volle dertig jaar. Het contract loopt verder tot 2024″, zegt voorzitter Geert Adriaenssens van vzw ‘t Dolhuis.


 

adres


tuin St-Augustinusrusthuis

Legrellestraat 39

2590 Berlaar

vrienden van 't dolhuis


webdesign


OutOfOffice

met steun van