Heerlijk Erfgoed

poster-100-feestmenu_ander-logo

Bij geboorte, communie, huwelijk, verjaardagen, vertrek, thuiskomst en herdenkingen wordt er feestelijk gegeten. Voor de Tweede Wereldoorlog feesten de meeste mensen thuis in de gezellige huiskamer. Het was dan soms wel wat krap maar het lukte. Men kookte zelf of huurde kokkin. Die bracht dan meestal enkele helpers mee om op te dienen en voor de afwas. Zo kon moeder ook mee genieten. Communie, huwelijk, een jubileum en een eerste mis waren gelegenheden om te feesten. Soms gebeurde dat ook bij doop of verloving maar zeker niet altijd. Er komen betere tijden. De handgeschreven menu’s worden vervangen door drukwerk. En als het wat meer mag kosten met opdruk in goud. We nemen een gang meer of ja waarom geen meerdere gangen? Uitgelezen stukken vlees en vis vormen de hoofdschotels. Soms een stukje exotisch fruit.
Doorheen de afgelopen honderd jaar zien we een grote variatie van soepen, voorgerechten, tussengerechten, hoofdschotels en nagerechten. Ook de grafiek van de menu’s biedt ons een rijke verscheidenheid van stijlen en vormen.
Bij het lezen van al die heerlijkheden komt het water u in de mond. Een zevengangenmenu kunnen we u niet aanbieden. Maar er is wel een ruime keuze van verse zelfgemaakte nagerechten.
Waar? ’t Dolhuis, Legrellestraat 39 2590 Berlaar.
Wanneer? 13,14, 20 en 21 april van 14.00 tot 18.00 uur.
Inkom? Gratis.

 


 

adres


tuin St-Augustinusrusthuis

Legrellestraat 39

2590 Berlaar

vrienden van 't dolhuis


webdesign


OutOfOffice

met steun van